MaxDiff – Rangordning af egenskaber og muligheder

MaxDiff er en idéel metode hvis du ønsker at rangordne forskellige muligheder og samtidig belyse styrkeforholdet imellem dem.

Mange kender sikkert problemstillingen, hvor der er en lang række egenskaber eller muligheder, som man gerne vil kende værdien af. Dette kunne f.eks. være en række forskellige servicemuligheder, som man gerne vil have evalueret i forhold til den betydning, som de har over for forbrugerne. Skal man f.eks. optimere det tidsrum, hvor man er tilgængelig for kontakt, eller skal man i højere grad satse på at kunne løse problemer inden for en bestemt frist eller noget helt andet.

Rangordning af for mange muligheder bliver hurtigt uoverskueligt med traditionelle metoder

Der findes en række muligheder for at få rangordnet de muligheder, som der arbejdes med, men fælles for traditionelle analysemetoder er, at disse kommer til kort, hvis meget mere end 10-12 forskellige muligheder skal rangordnes.

For at kunne få evalueret egenskaberne i forhold til hinanden kan med fordel anvende metoden MaxDiff, der er en forkortelse for Maximum difference scaling.

MaxDiff metoden både rangordner og estimerer styrkeforhold mellem mulighederne

Med en MaxDiff analyse laves komparative sammenligninger mellem de forskellige muligheder, så kompleksiteten fjernes for svarpersonerne. Det betyder, at MaxDiff giver os en valid prioritering af alle de muligheder, der inkluderes.

Som noget helt unikt for metoden rangordnes mulighederne ikke bare, men der estimeres også et styrkeforhold i mellem mulighederne. I de efterfølgende analyser kan man således fastslå, hvor meget mere værdi den ene mulighed giver frem for en anden. Samtidigt er metoden ideel til at belyse forskelle imellem forskellige segmenter, så man derigennem kan identificere, om der er behov for differentierede indsatser over for forskellige segmenter.

Disse forhold betyder, at MaxDiff er ideel viden omkring værdien og betydningen af forskellige muligheder, så det er muligt at træffe de rigtige beslutninger og optimere sin indsats.

Vil du vide mere?

Kontakt os på tlf. 70 10 20 80 eller skriv til hej@wilke.dk