BRANCHEINDSIGT: Industri

Servitization: Når service og produkter smelter sammen

For at klare sig i den internationale konkurrence er det ikke længere nok at have et godt produkt. De virksomheder der klarer sig bedst er dem, der opfanger kundernes behov og omsætter dem i en samlet løsning til kunden. Servitization-dagsordenen er nøglen til profitabel vækst nu og fremover.

Industrivirksomheder har traditionelt konkurreret på det fysiske produkt. Vestas blev store ved at producere effektive vindmøller af høj kvalitet, og Grundfos blev en global virksomhed ved at lave verdens bedste pumper.

Produkterne er stadig vigtige, men kan ikke stå alene. For den internationale konkurrence har betydet, at der altid er en virksomhed et sted i verden, der kan lave et produkt, der er næsten lige så godt, til en væsentligt lavere pris.

Hvis man skal klare sig i konkurrencen, er det derfor nødvendigt at være dén virksomhed, der er bedst til at forstå og løse kundernes problemer. Produktet bliver derfor en del af en samlet leverance, hvor rådgivning, service, vedligeholdelse og implementering tilsammen spiller en lige så vigtig rolle som det fysiske produkt.

Denne dagsorden – servitization – betyder, at danske industrivirksomheder er nødt til at sætte fokus på nogle af de samme ting, som b2c-virksomheder har fokus på: Kunderelationen og evnen til at levere gode kundeoplevelser på tværs af sine kontaktpunkter.

Dette konkurrenceparameter er pludselig en nødvendighed. Innovationsdagsordenen er også skiftet. Fra at handle om produktforbedringer bliver innovation nu evnen til at forstå kundernes behov og omsætte dem til et samlet tilbud.

Wilke rådgiver allerede i dag store danske virksomheder om, hvordan man gør gode kunderelationer til en del af sit DNA og det, man tjener penge på, ligesom vi hjælper nogle af de største danske industrivirksomheder med at sætte fokus på målrettet innovation.

Kontakt os for at høre hvordan vi kan hjælpe dig

Henrik Andersen

Head of Public & NPS2® Certified Associate & Partner

+45 40 59 41 50

ha@wilke.dk

Gå til profil på LinkedIn

Vil du vide mere?

Kontakt os på tlf. 70 10 20 80 eller skriv til hej@wilke.dk